Verkeer rondom school

Terug naar overzicht

Verkeer rondom school

Hierbij willen we nogmaals een oproep aan u doen om uw kind zoveel mogelijk met de fiets of lopend naar school te brengen.

Het valt op dat veel kinderen met de auto naar school gebracht worden. Dit zorgt ervoor dat het bij het in- en uitgaan van de school erg druk is met alle auto’s. De situatie rondom de school wordt hierdoor steeds gevaarlijker en onoverzichtelijker.

De heeft helaas al tot ongelukken en blikschade geleid. Daarnaast is gebleken dat voldoende fietsen met uw kind belangrijk is voor de ontwikkeling van het verkeersinzicht.

Bij fietsuitjes merken leerkrachten regelmatig de gevolgen van (te) weinig fietsen zoals botsingen door abrupt remmen en sturen die in elkaar raken.

Gele streep = stopverbod

Ook willen wij u eraan herinneren dat de stoep voor de school een gele streep heeft, dit staat voor een stopverbod! In de straat voor de school is het dus verboden om stil te staan. Sommige ouders gebruiken deze weg om hun kinderen af te zetten, daarvoor is dit stuk van de straat niet bedoeld. Ook bij het tweede gedeelte van de flats aan de Hortensialaan is het verboden te parkeren, dit zijn eigen parkeerplekken en geldt er een wegsleepregeling.

Voor de veiligheid van onze eigen kinderen vragen wij u dan ook dringend om uw kinderen ergens anders uit de auto te laten c.q. te parkeren.

Vragen? Neem contact op